Foto: Joanjo Ibàñez
Lia Sampai "Un delta fràgil"
El nou àlbum de Lia Sampai ens parla de les Terres de l'Ebre en la seva totalitat: des de la seva bellesa natural, al seu abandó social i polític, tot passant per les vivències pròpies de la cantautora, que són sempre llavor de les seves cançons.
El Delta és per la cantautora una font d'inspiració, espai de trobada i reconnexió amb les arrels, la tradició i la veu pròpia. Una veu ebrenca, un parlar que ara es vol fer escoltar amb aquest tercer treball que reivindica i celebra aquest tresor natural tant estimat.
"Un Delta fràgil" és un disc de cançó d'autor mediterrània, ben a la vora de l'arrel tradicional ebrenca, amb influències de la jota i la cançó popular. Un nou àlbum que revoluciona els sons de sempre per donar sonoritat contemporània i fresca a la música d’arrel ebrenca.
Un territori, un espai polític, una parla. Una terra banyada, rica i fèrtil, diversa en vida, gust i paraula. Per Lia Sampai, les Terres de l'Ebre són llar i refugi, bressol de cançons que ens reviuen el paissatge de la seva infantesa i joventut. Un treball on construeix relats que abracen el món personal i el social des de la senzillesa i la complicitat, relats que neixen dels racons més estimats del Delta.
Lia Sampai
Va publicar el seu primer disc "La Fada Ignorant" el 2019, fruit del premi que va obtenir al Concurs de Cantautors de la FI, a Andorra, el 2018. El 2021, publica el seu segon treball anomenat "Amagatalls de llum". Cantautora i actriu (Institut del Teatre de Barcelona, 2021), Lia Sampai s'endinsa en el món de la música el 2017, participant en certàmens de cançó d'autor. De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seves cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos. Debuta als escenaris l'any 2017, rebent el 2n premi al Concurs de Cantautors de Ferreries (Tortosa). Des d’aleshores, ha rebut més d'una vintena de premis a escala nacional i internacional.
Lia Sampai destaca en la creació de narratives que abasten aspectes tant personals com socials, endinsant-se als racons més íntims i vulnerables de l'experiència humana. La seva música es caracteritza per la simplicitat i per un sentit de complicitat, permetent als oients connectar amb les seves històries a un nivell profund.
Lia Sampai troba inspiració per a les seves composicions a la Nova Cançó i a la Chanson Française (cançó francesa). Es deixa influir per artistes de renom com Raimon, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Édith Piaf, Jacques Brel i Georges Brassens, que són els seus referents més estimats.
Crèdits tècnics:
Lia Sampai, veu, música, lletra i producció.
Adrià Pagès, guitarres, arranjaments i producció.
Gerard Morató, arranjaments i piano a "Eudald" i "Els ulls de ma mare".
Carlo Fidel Taboada, arranjaments, guitarra i producció a "Mans de dona"
Arturo Gaya, veu a "Vens" i "Memòria".
Mireia Vives, veu a "Mans de dona".
Ester Trilla, violoncel.
Coloma Bertran, violí.
Tobal Frentero, bandúrria, mandolina i guitarró.
Martí Hosta, percussió a "Vens" i "Lo secret dels arbres".
Mesclat, masteritzat i produït per Marc Ferrando a l’estudi Centre Molinet de Santa Coloma de Gramenet al llarg de l’any 2023.
"Memòria", gravada a Airestudios per Josep Lanau.
Sergi Trenzano, arranjament, guitarra i guitarró a "Memòria".
Sergi Molina, percussió a "Memòria".
Kike Pellicer, contrabaix a "Memòria".
Josep Lanau, acordió a "Memòria".
Joanjo Ibàñez, fotografies.
Imma Moros, vestuari.
Laura Martínez, disseny.
Carles Serraima, maquetació.